1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Slechts vijf maanden na de fusie met Compaq heeft HP zijn nummer-1-positie op de wereldwijde pc-markt heroverd. Dit blijkt uit onafhankelijke marktaandeelgegevens voor het vierde kwartaal van 2002. Dit kwartaal was tevens het tweede kwartaal op rij waarin HP sneller groeide dan de pc-markt. IDC publiceerde onlangs resultaten waaruit blijkt dat HP de nummer-1-positie op de wereldmarkt weer heeft overgenomen van Dell. Het rapport toont dat HP’s verkoop van pc’s wereldwijd met 20,8 procent groeide, terwijl de gemiddelde verkoop op de Amerikaanse markt met 17,9 procent groeide.

"Deze resultaten bewijzen het succes van onze strategische beslissingen. We leveren innovatieve nieuwe producten en zorgen voor aanzienlijke verbeteringen in de toeleveringsketen, waardoor we afnemers meer waar voor hun geld leveren", aldus Jim McDonnel, vice-president marketing, HP Personal Systems Group.

In het vierde kwartaal van 2002 bracht HP een aantal nieuwe producten op de markt, waaronder de Compaq Tablet pc, de HP Medica Center pc, twee nieuwe iPAQ Pocket pc’s en verschillende scherp geprijsde notebooks en desktop pc’s. Ook introduceerde HP afgelopen week op de Consumer Electronics Show de spraakmakende Digital Media Receiver, waarmee consumenten digitale content die is opgeslagen op een pc, kunnen afspelen via hun tv of stereo. Deze apparaten hoeven hiervoor niet in dezelfde kamer te staan.