1 min

Tags in dit artikel

, ,

Kingston Technology breidt zijn reeks digitale opslagmedia uit met de Data Traveler. Het betreft een digitale ‘flash’ harddisk op vestzakformaat (7,4 x 2,4 cm). Die kan direct in een USB-poort van een willekeurige pc worden gestoken. In een oogwenk is de Data Traveler vervolgens als extra harddisk beschikbaar. Dankzij de toegepaste flash-technologie integreert de Data Traveler de snelheid van geheugenchips met de portabiliteit van CD-ROMS in een behuizing ter grootte van een duim.

Gezien de gebruiksmogelijkheden, heeft Kingston alle aandacht gericht op een robuuste vormgeving. De Data Traveler kan daardoor ook aan een sleutelhanger worden bevestigd, zonder kans op beschadiging of gegevensverlies. De Kingston Data Traveler is per direct beschikbaar met een capaciteit van 32 MB, 64 MB of 128 MB. De adviesprijzen (exclusief btw) variëren van 54 euro (32 MB) tot 72 euro (64 MB) en 115 euro (128 MB).

De flash-drive werkt onder alle Windows-versies die de USB-standaard ondersteunen. Daarvoor zijn geen aparte drivers nodig. Voor Windows 98 zijn wél drivers benodigd; die worden standaard meegeleverd. De Data Traveler is het eerste USB flash memory product in de reeks digitale opslagmedia van Kingston. In de loop van 2003 zal Kingston met meer USB-flash oplossingen op de markt komen, aldus Mike Kuppinger, product manager van Kingston’s digital media products.