2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Philips introduceert twee nieuwe dual band GPRS gsm’s: de Fisio 625 en de Fisio 825. Met beide gsm’s kan je zien wie je opbelt. De Fisio 625 heeft een zwart-witscherm, de Fisio 825 een kleurenscherm met een resolutie van 112 x 112 pixels en 4096 kleuren. De nieuwe ‘Fotocall’-functie maakt het mogelijk foto’s van een pc of digitale camera te downloaden en toe te voegen aan het telefoonboek. Vervolgens wordt de foto van de oproeper op het scherm afgebeeld, telkens hij of zij belt. Met het standaard bijgeleverde pc-softwarepakket ‘Mobilephone tool’, kunnen gebruikers hun eigen foto’s aanmaken of herinstellen op hun pc om bijvoorbeeld als screensaver te gebruiken.


Fisio 625

Een andere functie op de jongste Philips mobiele telefoons is de Infusio ExEn V2 games-engine, die toegang biedt tot een ruim aanbod van downloadbare games (de beschikbaarheid van deze service is operatorafhankelijk). Het is zelfs mogelijk andere gamers uit te dagen op on line spellen. De nieuwe release 4 van de dienst Enhanced Messaging Service (EMS) stelt gebruikers in staat geformatteerde teksten, beelden, melodieën en animaties te verzenden en te ontvangen en gedownloade melodieën te gebruiken als beltoon. Met de nieuwe Fisio’s heb je de e-mailfunctie steeds binnen handbereik en kan je onderweg zowel berichten verzenden als ontvangen.


Fisio 825

De Fisio’s kun je ook synchroniseren met je pc of pda: je kan bijvoorbeeld een afspraak noteren in de agenda van de telefoon, je pc gelijktijdig updaten en dan de telefoon zodanig instellen dat hij je herinnert aan je nieuwe afspraak. De Philips Fisio 625 kost 169 euro. De Philips Fisio 825, die ook Bluetooth- en WAP-technologie heeft, kost 275 euro.