1 min

Tags in dit artikel

, ,

De verkoop van apparaten die draaien onder de Tablet PC-software van Microsoft is in Europa voortvarend van start gegaan. Hoewel de notitieblok-pc’s hier nog geen kwartaal in de handel zijn, is de Tablet PC al goed voor 1 procent van de totale verkoop van draagbare apparaten in de afgelopen drie maanden. Dat meldt het Amerikaanse ZD Net News. Microsoft lanceerde de Windows XP Tablet PC Edition begin november vorig jaar. Computerfabrikanten als Acer, Hewlett-Packard, Fujitsu-Siemens en Toshiba zorgden vanaf die datum voor de bijbehorende hardware.

Microsoft heeft vanaf het begin hoge verwachtingen gehad van de nieuwe technologie. Analisten daarentegen waren tot nu toe terughoudend. Experts van IDC gingen voor dit jaar uit van 425.000 apparaten wereldwijd, wat neerkomt op 1 procent van alle draagbare computers. In Europa is dit zogezegd reeds een feit.

Een Tablet PC van Fujitsu Siemens. Type: Stylistic ST4110

De meeste merken leveren hun apparaat met een platte display van 10,4 of 12,1 inch. Een toetsenbord ontbreekt. Gebruikers kunnen bij de Tablet PC eventuele teksten onder meer invoeren door middel van schriftherkenning.