2min

Tags in dit artikel

, , ,

T-Systems, de internationale IT en Telecommunicatie service provider heeft zijn dienstenportfolio uitgebreid met een reeks diensten op basis van DSL-techniek. Vanaf januari is het mogelijk om vrijwel overal in Nederland toegang te krijgen tot het nationale en internationale netwerk van T-Systems. De DSL VPN-dienst van T-Systems is gebaseerd op een zuivere ATM techniek, die het de klanten mogelijk maakt al hun locaties aan elkaar te koppelen zonder gebruik te maken van het internet. Iedere klant krijgt een autonoom netwerk ter beschikking waar van buitenaf geen inbreuk op kan worden gemaakt. Naar eigen keuze kan over het netwerk van de klant gebruik gemaakt worden van allerlei protocollen en technieken, zoals Frame Relay, ATM, TCP-IP en MPLS. Ook een combinatie van verschillende protocollen en voice is mogelijk. Als de klant een op IP gebaseerd netwerk heeft, kan hij hiervan gebruik blijven maken, evenals van zijn interne IP-nummerplan.

Nu de stabiliteit en de beschikbaarheid van ADSL en G SHDSL een hoogwaardig niveau heeft bereikt, voldoet het aan de eisen die een klant stelt aan een intern netwerk. Ook voor kritische bedrijfstoepassingen is de DSL product range van T-Systems geschikt. Omdat dezelfde kwaliteit als die van huurlijnen wordt bereikt, tegen een economisch tarief, hebben de DSL-diensten van T-Systems een goede prijs-kwaliteits verhouding.

“In een tijd dat de economie onder druk staat, bewijst T-Systems hoezeer het zijn filosofie ondersteunt. Dat betekent ook dat we samen met de klant onderzoeken hoe we zeer hoogwaardige services kunnen leveren en tegelijkertijd de portemonnee van de klant kunnen sparen. Zo zijn we nu in staat tot op hoog niveau de functionaliteit van MPLS te bieden, zonder deze mooi maar ook zeer dure techniek daadwerkelijk ten laste te laten komen van de klant”, aldus Pieter Dorsman product manager bij T-Systems.
Het T-VPN, de voice-service van T-Systems, is op de backbone al geheel op IP gebaseerd. Dit biedt als voordeel dat voice ook via de DSL-access service voor de klant beschikbaar kan worden gesteld, zonder aan kwaliteit in te hoeven boeten.