1 min

Tags in dit artikel

,

AMD maakt bekend dat de Alchemy Solutions Au1100-processor door Omnilux wordt geïntegreerd in haar product Omni-Node. De Omni-Node is een klein, eenvoudig te installeren Free Space Optics (FSO) apparaatje, dat gebruikmaakt van infrarood licht voor een snelle internetverbinding. Het product is zowel voor zakelijk als privé-gebruik geschikt. Het draadloze breedbandplatform van Omnilux is een vooruitstrevende technologie waarmee ISP’s breedbanddiensten aan kunnen bieden zonder hiervoor Digital Subscriber Lines (DSL), kabelnetwerken of grote draadloze zendstations in te zetten.

Het Omnilux-netwerk combineert bewezen draadloze technologieën met intelligente software zodat ISP’s hun bekabelde infrastructuur uit kunnen breiden om zo consumenten en bedrijven te bereiken. FSO maakt gebruik van infrarood licht om data draadloos te versturen over afstanden tot 300 meter. Door ondermeer gebruik te maken van Light Emitting Diodes (LEDs) heeft Omnilux een kosteneffectief apparaat – de Omni-Node – kunnen ontwikkelen. Dit apparaat, gebaseerd op FSO, kan tot 100 Mbps versturen, ‘full duplex service’. Dit houdt in dat de Omni-Node dezelfde snelheid hanteert voor het versturen als voor het ontvangen van data; processen die tegelijkertijd plaats kunnen vinden.

“We hebben meer dan 50 processoren geëvalueerd voor de Omni-Node”, zegt Carter Moursund, Vice-President of Technology en medeoprichter van Omnilux. “De Au1000-processor presteerde het beste op het gebied van integratie, prestaties en het volledige Board Support Package (BSP).”