1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Microsoft heeft vandaag de tweede versie gepresenteerd van het vernieuwde Office pakket: Microsoft Office 2003. Het pakket staat gepland voor komende zomer. Office 2003 kent geen grote veranderingen in de standaard word-processing, spreadsheet of andere applicaties. Het pakket is wel aangevuld met twee nieuwe softwareprogramma’s: OneNote en InfoPath. Met OneNote kunnen gebruikers getypte of handgeschreven teksten invoeren met zoek en organizing functies. InfoPath stelt gebruikers in staat automatisch data te verzamelen en te gebruiken in diverse applicaties.

Microsoft verandert vooral de manier waarop het zijn Office pakket presenteert. In plaats van individuele applicaties aan te prijzen, zal de softwaregigant het pakket nu presenteren als een compleet systeem van software en diensten. Het nieuwe pakket is ook echt gericht op het bedrijfsleven.

Het nieuwe pakket bevat bovendien een nieuwe versie van Microsoft’s SharePoint technologie waarmee personeel beter kan samenwerken in projecten. Zo zijn er instant-messaging functies aan diverse programma’s toegevoegd en kunnen gebruikers automatisch de laatste versies van gedeelde programma’s ontvangen. Ook bevat het pakket ‘rights management’ technologie waarmee bedrijven gebruikers beperkingen kunnen opleggen wat betreft printen, doorsturen en knippen en plakken van e-mails of bepaalde ‘gevoelige’ documenten. Office 2003 draait alleen onder de nieuwste besturingssystemen van Microsoft, Windows 2000 (met Service Pack 3 geïnstalleerd) en Windows XP.