1 min

Tags in dit artikel

, ,

De Britse overheid wil de dagelijkse wagonladingen ongevraagde commerciële e-mail in het land beperken met behulp van nieuwe regels. Het gaat om strenge voorwaarden aan het gebruik van persoonlijke e-mailadressen en andere privé-gegevens. Vanaf oktober is een Europese richtlijn van kracht die het versturen van spam in diverse landen illegaal maakt. De Britse regering hoopt tegen die tijd z’n eigen wetgeving op orde te hebben. Men wil dat bedrijven eerst toestemming vragen voor ze commerciële mailtjes versturen. Dat meldt de website van BBC News.

Spam is momenteel goed voor 40 procent van het totale wereldwijde e-mailverkeer. De dagelijkse stortvloed van ongevraagde, commerciële berichten bezorgt steeds meer internetgebruikers hoofdpijn. De nog altijd toenemende hoeveelheid spam zou bovendien ten koste gaan van de productiviteit binnen bedrijven.

De maatregelen van de Britse regering hebben overigens niet alleen betrekking op spam. Bij het gebruik van zogenoemde cookies en andere spiekmiddeltjes op webpagina’s, moeten internetters bijvoorbeeld eerst worden gewaarschuwd. Webgebruikers moeten in de toekomst zelf kunnen aangeven of ze ermee instemmen dat hun online surfgedrag in de gaten wordt gehouden. De regering in Groot-Brittannië wil halverwege de maand juni overleg gaan voeren met bij de problematiek betrokken bedrijven. De nieuwe wetgeving moet in oktober dit jaar van kracht worden.