1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Sinds de oorlog in Irak begonnen is zijn er volgens de Finse beveiligingsfirma F-secure wereldwijd al meer dan 20000 websites gehackt. In het eerste stadium van de oorlog in Irak werden door hackers enkel plaagstoten uitgedeeld aan vele sites. De sites werden onder de proef gesteld, er werden vaak wel lekker ontdekt, maar lang niet altijd werden de sites ook echt gekraakt. De sites werden niet beklad, beschadigd of verwijderd.

Na deze gebeurtenissen kwam de echte stijging. Veel sites werden gehackt die betrekking hadden op de oorlog. Dit werd doorgaans door vredesactivisten gedaan. Jason Holloway de manager van F-Secure zei: "Het bekladden, bekrassen en hacken van sites door pro-islamitische hackergroeperingen zou wel eens het begin van een nieuwe cyberhacking era kunnen inluiden." Volgens Jason Holloway zou er een nieuw soort hacker zijn ontstaan, namelijk de hacker voor vrede.

"De hackers komen dichter en dichter bij de door hun beoogde, gevoelige doelen. Afgelopen weekeinde werden de sites van het Witte Huis (VS) en Downingstreet Number 10 (UK) slachtoffer van hackers." "Meer en meer mensen treden toe tot de cyberstrijd." Zo meldde Jason Holloway. Een heuse online oorlog is ontstaan sinds de inluiding van de oorlog in Irak. Echter was hij toch nog redelijk positief over het feit dat de hackers geen kwade bedoelingen hebben, aangezien ze nog steeds hacken voor vrede.