1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Microsoft zal de applicaties InfoPath en OneNote niet opnemen binnen de Office-softwarebundel. OneNote zal aan geen van de bestaande pakketten worden toegevoegd, terwijl InfoPath alleen een vast onderdeel wordt van de Office 2003 Professional Enterprise Edition. Microsoft wil laatstgenoemde Office-versie slechts beschikbaar maken voor bedrijven die gebruik maken van een zogenoemde volume-licentie en dus meerdere pakketten tegelijk aanschaffen. Het softwarebedrijf gaat overigens zes Office-versies leveren, gericht op evenzoveel verschillende typen klanten. Dat meldt CNET News.

InfoPath maakt gebruik van de XML-paginabeschrijvende taal om gegevens van verschillende aard te kunnen samenvoegen tot een document met een eenduidige vorm. Stukjes tekst, spreadsheet-informatie en agenda-informatie kunnen hiermee bijvoorbeeld een strak rapport vormen.

OneNote moet vooral de mensen gaan bekoren die een draagbaar apparaat bezitten dat draait onder het Tablet PC operating systeem. Met deze toepassing is het mogelijk korte briefjes te krabbelen met behulp van een pennetje.