2min

Tags in dit artikel

, ,

Hét gamesplatform van Nederland, GameZ, is in een nieuwe, ‘grotere’ jas gestoken. De websites GameZ.nl en ConsoleGameZ.nl zijn samengevoegd, waardoor de scheiding tussen PC-games en consolegames is verdwenen. “Eigenlijk een hele logische stap”, zegt Jeroen den Haan, hoofdredacteur GameZ. “De functionaliteit en de indeling van ConsoleGameZ komen nu samen met het vertrouwde gevoel van GameZ. De bepalende kleuren, rood en zwart, zijn behouden.”

De vernieuwde site verenigt het beste van twee werelden. Naast het meest recente nieuws over het PC-platform en alle next-generation consoles (Xbox, PlayStation 2, GameCube en Game Boy Advance) biedt GameZ.nl een uitgebreid overzicht van spraakmakende screenshots voor alle belangrijke gameplatformen. “We zien nu al dat andere sites nogal eens screenshots van ons gebruiken”, aldus Nick van Leeuwen, Content and Technology Manager IDG.nl.

Momenteel ontvangen 6.000 gamers elke week de gratis GameZ nieuwsbrief. Een geavanceerd ledensysteem biedt de bezoekers de mogelijkheid rapportcijfers te geven voor besproken games. Ook kunnen zogeheten ‘GameZ MemberZ’ reageren op nieuwsberichten en reviews van de redactie. Met deze functionaliteit laat de redactie meer dan ooit zien dat de mening van de lezer telt.

“Zoals de lezer gewend is, vormen de reviews de hoofdpijler van GameZ.nl. We zijn kritisch waar nodig en lovend waar mogelijk, maar altijd eerlijk en onafhankelijk”, aldus Jeroen den Haan. Al jaren weten bezoekers dat GameZ.nl dé plek is voor deskundige en objectieve Nederlandstalige reviews van computergames. De bezoekers van GameZ.nl zijn dankzij de samensmelting verzekerd van alle informatie die nodig is om op de hoogte te blijven. De site biedt altijd het laatste nieuws, reviews van de nieuwste games, de allereerste previews en screenshots van computergames. Met de hulp van GameZ is het voor bezoekers een koud kunstje te bepalen welke spellen ze absoluut niet mogen missen en welke ze rustig aan hun neus voorbij kunnen laten gaan.