1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Internetprovider Yahoo heeft het eerste kwartaal afgesloten met een winst van 46,7 miljoen dollar. Dat is meer dan analisten hadden verwacht. In dezelfde periode vorig jaar boekte Yahoo nog een verlies van 53,6 miljoen dollar. De winst komt per aandeel neer op 8 dollarcent, tegen een verlies van 9 dollarcent in het eerste kwartaal van vorig jaar. Analisten hielden rekening met een winst per aandeel van 6 dollarcent.

Ook de omzet over het eerste kwartaal kwam hoger uit dan werd verwacht. De verkopen stegen 47 procent van 192,7 miljoen naar 282,9 miljoen dollar, zo maakte Yahoo woensdag nabeurs bekend. Het bedrijfsresultaat steeg van 18,7 miljoen naar 84,1 miljoen dollar.

Het internetbedrijf heeft de verwachting voor de rest van het jaar naar boven bijgesteld. De directie doet dat op basis van de huidige resultaten en de verwachte bijdrage van Inktomi, de softwareproducent die eind vorig jaar werd overgenomen. Yahoo deed de overname in een poging terrein terug te winnen op het gebied van zoeken op internet. Ook de betaaldiensten van Yahoo blijven zorgen voor geld in het laatje.