2min

Tags in dit artikel

, ,

Bedrijven die Office 2000 Service Release 1 onder een Select Customer-overeenkomt draaien op Windows 2000, ondervinden sinds gisteren problemen bij het gebruik van de software. Dat meld de Engelse nieuwsdienst The Register. Microsoft heeft volgens The Register het betaan van het probleem inmiddels toegegeven. Wanneer een gebruiker een Office-applicatie start, wordt hem sinds gisteren standaard gevraagd of hij zijn versie van het product wil laten registreren. In prinicpe kan men die taak vermijden door op ‘Register later’ te klikken, maar nadat vijftig keer voor die optie is gekozen, wordt Office onbruikbaar.

Bovendien verdwijnt dan door een fout in de software de registratiewizard van het scherm. Die is pas terug te roepen na een proces van 23 stappen waarbij ook een wijziging in de ‘Registry’ moet worden aangebracht. Dat is geen simpele zaak. Microsoft wijst er zelfs uitdrukkelijk op dat ingrepen in de Registry voor eigen risico zijn. Het alternatief is dat iedere gebruiker de hele registratieprocedure doorloopt, waarvoor hij door de helpdesk op de hoogte moet worden gebracht van alle relevante informatie. De Select Customer-overeenkomst was nu juist bedoeld om het registratieproces voor meerdere gebruikers in één keer af te handelen. Men kan overigens ook proberen te vermijden om in het probleem verzeild te raken door de gebruikte Office-applicaties niet te sluiten en de pc niet uit te zetten.

Microsoft werkt aan een oplossing van het probleem. Inmiddels heeft het bedrijf ook een handigheidje bedacht waarmee bedrijven het probleem voorlopig kunnen uitschakelen. Wat dat is, wil Microsoft niet zeggen. Volgens bronnen van The Register zou Microsoft bedrijven aanraden de systeemklok van de pc twee jaar terug te zetten.