1 min

Tags in dit artikel

Het kleinste ziekenhuis van Nederland, Talma Sionsberg in Dokkum, wil met behulp van internet patiënten van buiten de regio aantrekken. Binnen enkele weken kunnen patiënten via de website van het ziekenhuis een afspraak maken voor een oogheelkundige ingreep. Het is de bedoeling dat dit later ook voor andere behandelingen gaat gelden. Terwijl andere ziekenhuizen de wachtlijsten proberen weg te werken heeft het Dokkumer ziekenhuis op veel gebieden geen of korte wachtlijsten. Talma Sionsberg kan de eventuele extra patiënten die besluiten zich in Dokkum te laten behandelen goed gebruiken.

"Er is een minimum aantal specialisten nodig om een afdeling rendabel te laten zijn. Daarbij hoort ook een minimum aantal patiënten", aldus een woordvoerder. Vorig jaar kwamen 500 van de 6500 mensen die een dag of langer waren opgenomen van buiten de regio.

De woordvoerder benadrukt dat het maken van afspraken via de website ook bedoeld is voor de patiënten uit de omgeving. In de toekomst kunnen zij waarschijnlijk ook voor afspraken bij andere afdelingen gebruik maken van internet.