2min

Tags in dit artikel

, ,

Intel Corporation en Symbian hebben bekendgemaakt dat Intel deelneemt aan het Symbian Platinum Partner-programma. Intel zal tevens een nieuwe Software Development Kit (SDK) uitbrengen met daarin onder meer versie 7.0 van Symbian OSTM. Met deze nieuwe SDK kunnen ontwikkelaars sneller voor data geschikte mobiele telefoontoestellen en -applicaties ontwerpen voor processors op basis van de Intel® XScale-microarchitectuur. Symbian ontwikkelt en verkoopt Symbian OS, het wereldwijde standaardbesturingssysteem voor geavanceerde mobiele telefoons, waarop meer dan 80 procent van alle verkochte mobiele telefoons is gebaseerd.

"De draadloze industrie verschuift van eenvoudige spraaktoestellen naar smartphones die communicatie, draadloze internettoegang en computerfuncties verenigen", zegt Tony Sica, Vice-President van Intels Wireless Communications & Computing Group en tevens Director of Marketing. "Dat Intel een Symbian Platinum Partner is geworden, komt door de nauwe samenwerking tussen de twee bedrijven en door de gemeenschappelijke visie om mobiele telefoons uit te rusten met data-applicaties en -diensten."

Als partner binnen het Platinum Partner-programma heeft Intel toegang tot een brede reeks van commerciële diensten, het Symbian Partner Support Team en de broncode van Symbian OS.

Intel en Symbian hebben gezamenlijk gewerkt aan het optimaliseren van Symbian OS versie 7.0 om uitgebreide multimedia- en draadloze toepassingen op basis van de Intel XScale-microarchitectuur mogelijk te maken. De twee wereldwijde ecosystemen die de Intel- en Symbian-technologieën ondersteunen, helpen system integrators, Original Equipment Manufacturers, ontwerpers en onafhankelijke softwareleveranciers met de hardware- en softwareondersteuning om producten sneller op de markt te brengen.

De nieuwe SDK wordt beschikbaar op het Intel DBPXA250-ontwikkelsysteem met het geoptimaliseerde Symbian OS versie 7.0-ondersteuningspakket. De SDK is bedoeld voor mobiele- telefoonproducenten en softwareontwikkelaars die producten maken op basis van de Intel® PXA255- en Intel® PXA26x-processors. De ontwikkelsystemen omvatten verschillende geoptimaliseerde ontwikkeltools, waaronder een compiler en de Intel XScale Microarchitecture XDB JTAG Debugger for Symbian OS. Intel biedt tevens ondersteuning voor draadloze technologieën zoals GSM/GPRS, 802.11 en Bluetooth.