1 min

Tags in dit artikel

,

Het Californische bedrijf Tapwave introduceert vandaag een Palm OS-spelapparaat genaamd Helix, dat moet concurreren met soortgelijke spelmachines van Nintendo en Nokia. Tapwave richt zich vooral op de wat oudere gamer, die Nintendo’s GameBoy Advance is ontgroeid. Het bedrijf hoopt vooral Nokia’s N-Gage Game Deck voor te zijn. Dat apparaat zal in het najaar verschijnen.

Voordeel van de Helix is dat het apparaat ook als organizer kan worden gebruikt. Alle standaard Palm OS-applicaties zijn beschikbaar. Daarnaast kan de Helix muziekbestanden, videofilms en foto’s weergeven. Er zit alleen geen 3D-grafische hardware ingebouwd. Wel wordt gebruikgemaakt van 3D-software van Fathammer. Het 3,8 inch scherm is niet verticaal, maar horizontaal gepositioneerd en biedt een hogere resolutie dan de schermen van de GameBoy en de N-Gage. De Helix moet echter wel concurreren met de GameBoy Advance SP, die in maart werd uitgebracht en wel een (veel) beter scherm heeft. In de VS zijn daarvan tot nu toe alleen al 800 duizend exemplaren verkocht.

Tapwave is een relatief jong bedrijf dat maart 2001 werd opgericht met geld van een niet nader genoemde Aziatische fabrikant. De meeste van de werknemers hebben in het verleden bij Palm gewerkt.