1 min

Tags in dit artikel

, ,

De belangrijkste groepering die zich bezighoudt met de standaardisering van het world wide web, heeft tien voorstellen voor XML-specificaties opgesteld die ertoe moeten leiden dat het web meer het karakter krijgt van een database. Het World Wide Web Consortium (W3C) heeft een groep van onderling verbonden specificaties gepubliceerd die betrekking hebben op het ophalen van informatie vanuit XML-documenten. Dat meldt het Amerikaanse ZDNet News. Extensible Markup Language (XML) is een pagina beschrijvende taal, die onder meer geschikt is voor het ordenen en beschikbaar maken van informatie op internet.

Het W3C beveelt de toepassing van XML, als uitgebreide variant van de alom bekende online opmaaktaal HTML, aan voor het structureren van online gegevens. Hierdoor zou internet in de toekomst meer als een gegevensbank kunnen gaan fungeren. Leden van de W3C-tak die zich bezighoudt met XML werkt samen met onder meer Oracle, IBM en DataDirect. Dat is nodig, om bestaande (commerciële) databases te laten samenwerken met XML.

De updates zijn bekendgemaakt aan de vooravond van de XML Europe 2003 Conference & Exposition, die maandag in Londen is gestart. Op de show komen vertegenwoordigers van high-tech bedrijven en afgevaardigden van gebruikersgroepen en instellen die zich bezig houden met de standaardisering van het wereldwijde web.