1 min

Tags in dit artikel

, ,

De meest gebruikte zoektermen, zoals die door sommige zoekmachines worden gepubliceerd, geven een goed inzicht in de wereldwijde gektes en de trends. Maar dat geldt in zekere zin ook voor de minst populaire termen. Zo zijn er kennelijk Britten die boswachter in Texas willen worden of op zoek zijn naar de spelregels van jeu de boules voor nudisten.

Aan de top staan in Groot-Brittannië momenteel zoekwoorden als SARS, virus, Irak en meer populaire onderwerpen als voetballer David Beckham en popzangeres Avril Lavingne. Maar de Britse versie van webportaal MSN heeft nu ook een lijst samengesteld met de minst gebruikte zoektermen, zo meldt de website van de BBC.

De opsomming geeft eveneens inzicht in het Britse leven van alledag; mensen die op zoek zijn naar de hoeveelheid calorieën in worstjes, informatie over pudding-gooien, het verteringsproces van een broodje ham, euthanasie voor tropische vissen, de hemel voor dieren, zebra-races, portretten van bull-terriërs en het maken van wandelstokken.

De minst gebruikte zoekterm is overigens de zin ‘walking with woodlice’, ofwel ‘wandelen met pissebedden’. Klinkt vreemd, maar het gaat hier om een website die is opgezet door het Britse natuurhistorisch museum. "Niet iedereen is geïnteresseerd in hard nieuws, beroemdheden en roddels", aldus Robin Kellet, marketing manager van het Britse MSN-internetportaal.