1 min

Tags in dit artikel

, ,

Technologiegigant Microsoft heeft een meer flexibele prijspolitiek geïntroduceerd voor z’n Xbox Live online spelletjesdienst. Het is de bedoeling dat geïntereseerden het game-platform eerst kunnen uitproberen voordat om een vergoeding gevraagd gaat worden. Microsoft heeft de prijs voor de starterskit echter verhoogd. Die gaat 69,99 kosten, inclusief een jaarabonnement op Xbox Live, een koptelefoon en microfoon om te kunnen communiceren met andere spelers en enkele spelletjes. Een nieuw jaarabonnement kost 49,99 dollar. Dit meldt persbureau Reuters.

Volgens Microsoft zal het vanaf de herfst van dit jaar tevens mogelijk zijn om Xbox Live twee maanden gratis uit te proberen. De aankondiging werd gedaan voorafgaand aan de Electronic Entertainment Expo (E3), die volgende week in het Amerikaanse Las Vegas wordt gehouden. Verwacht wordt dat Microsoft tijdens de E3-tentoonstelling in Californië een groot aantal nieuwe audio- en videodiensten zal presenteren.

Eerder deze week ging reeds het gerucht dat Microsoft met een nieuwe versie van z’n online spelletjesplatform zou komen. Gamers zullen hiermee onder meer in staat zijn om met elkaar te babbelen, zonder dat men een spel aan het spelen is. Bovendien zullen gebruikers van de Xbox dankzij de vernieuwde software kunnen zien of er eventueel vrienden en bekenden online zijn. De online spelletjesdienst is afgelopen jaar november gelanceerd. Bezitters van de Xbox-gameconsole kunnen via de dienst gezamenlijk games spelen via de ingebouwde ethernetpoort van het apparaat.