2min

Tags in dit artikel

Sharp Electronics introduceert een nieuwe lijn LCD digitale camcorders en haalt naar eigen zeggen hiermee een wereldprimeur. De Viewcam Z-serie bestaat uit de VL-Z1S, VL-Z3S, VL-Z5S en het topmodel, de VL-Z7S. Alle camera’s zijn uitgerust met een gloednieuw LCD-scherm, gebaseerd op Sharp’s gepatenteerde CG Silicon-technologie (Continuous Grain Silicon). Deze revolutionaire technologie waarborgt een enorm hoge resolutie (215.000 pixels) en een optimale schermhelderheid onder de meest extreme omstandigheden.

Het nieuwe LCD-display vormt reflecterende electroden rondom de pixels waar geen licht doorgelaten wordt en reflecteert het omgevingslicht. Dit zorgt tijdens het filmen voor een helder, contrast- en kleurrijk beeld, zelfs in felle zon. Het uitklapbare scherm meet 2,5 inch en heeft een beeldsnelheid die 1.7 maal hoger ligt die van een conventioneel LCD-scherm. Verder zijn de nieuwe camcorders uitgerust met een ‘Easy Shooting Grip’. De camcorders bestaan uit drie delen die onafhankelijk van elkaar roteren, waardoor bijvoorbeeld het lensgedeelte zover kan worden gekanteld dat je opnamen kan maken uit de meest diverse hoeken, zoals laag bij de grond en boven het hoofd, zonder hiervoor acrobatische toeren te moeten uithalen. Jezelf filmen behoort dus ook tot de mogelijkheden.

De dunne lithium-ion klik-in batterij schuilt achter het uitklapbaar LCD-scherm en steekt niet meer buiten de camera. De Sharp Viewcam Z-serie is verkrijgbaar vanaf 649 euro voor de VL-Z1S, 749 euro voor model VL-Z3S, 799 euro voor de VL-Z5S en 999 euro voor het topmodel VL-Z7S.