1 min

Tags in dit artikel

, ,

Intel meldt een probleem gevonden te hebben in de Itanium2-processor dat tot gevolg kan hebben dat de pc waarin hij is verwerkt vastloopt. Intel introduceerde de chip in juli vorig jaar. Volgens de Wall Street Journal, die een woordvoerder van het bedrijf aanhaalt, gaat het niet om alle Itanium2-chips, maar Intel heeft nog geen idee welk percentage van de processors last hebben van het probleem. De zwakke chips hebben problemen met het verwerken van ‘bepaalde instructies en datatypen’. De pc gaat zich dan abnormaal gedragen of valt helemaal uit.

Het probleem kwam aan het licht bij een van de pc-fabrikanten die de Itanium2-chip toepast in de assemblage van systemen. Die computers worden vervolgens aan ‘stress testing’ onderworpen waarbij de fout aan het licht kwam.

Intel zegt een softwaregereedschap beschikbaar te hebben waarmee gebruikers kunnen testen of zij een foute chip in hun systeem hebben. Is dat het geval, kunnen zij er voor kiezen de processor op een lagere snelheid te laten werken of te vragen om een vervangende chip. Halverwege dit jaar verwacht Intel de opvolger van de Itanium2 te introduceren. De Itanium2 is zodanig ontworpen dat hij gemakkelijk vervangen kan worden door deze opvolger die onder de codenaam Madison in ontwikkeling is.