1 min

Tags in dit artikel

, ,

Chipfabrikant Intel werkt aan een concept-ontwerp voor draadloze apparatuur, gebaseerd op een laptop die kan worden omgevormd tot een Tablet PC met toetsenbord. Het prototype kan als basis dienen voor toekomstige mobiele computers. Uitgangspunt voor het mobiele studiemodel van Intel is het combineren van de draagbaarheid van de Tablet PC met de eenvoudige manier van data-invoer van een normale laptop. Dit meldt het Amerikaanse PC World. Het resultaat is een notebook waarbij tussen het beeldscherm en het computergedeelte een los scharnierend toetsenbord is geplaatst, te vergelijken met een boek met slechts één bladzijde.

In opgeklapte toestand ziet het apparaat eruit als een gewone laptop. Het prototype kan ook als zodanig gebruikt worden, indien alleen het scherm wordt opengeklapt en het toetsenbord op het computergedeelte blijft rusten. De mobiele pc wordt een tablet-computer als het scherm wordt doorgeklapt naar de andere zijde van het computergedeelte. Met het scharnierende toetsenbord kunnen eventueel gegevens worden ingevoerd.

"Met een Tablet PC in handen kun je opstaan, rondlopen en aantekeningen maken", vertelt industrieel ontwerper Nick Oakley van Intels zogenoemde Mobile Platform Group. "Maar met een notebook zit je vast aan je schoot of het bureau. Wij hebben naar een manier gezocht waarop een je Tablet PC kan laten werken als een notebook."