1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

De Japanse spelletjesmaker Sega overweegt een aanbod van de Amerikaanse game-ontwikkelaar Electronic Arts om een Noord-Amerikaanse verkoopalliantie te vormen. Sega zou hiermee z’n tegenvallende verkoopcijfers mogelijk kunnen opkrikken. Noord-Amerika is wereldwijd het belangrijkste afzetgebied voor spelletjesmakers.

Volgens Sega-baas Hisao Oguchi heeft Sega reeds een aanbod van Electronic Arts in handen: "Onze Amerikaanse verkoopafdeling zal de marketing in Noord-Amerika blijven doen, maar we zullen moeten bepalen of dat voldoende is indien we onze zaken in de toekomst willen uitbreiden. We zullen een gemeenschappelijke Amerikaanse verkoopafdeling in overweging nemen."

Sega doet het relatief slecht op de Noord-Amerikaanse markt. De Japanse game-fabrikant is al enige tijd in de markt voor een overname. Twee bedrijven zijn al afgevallen: Sammy en Namco. Naast Electronic Arts wordt door sommige marktkenners ook Microsoft als potentiële koper gezien. Electronic Arts is één van de grootste concurrenten van Sega.