2min

Tags in dit artikel

, , ,

Logitech introduceert een nieuw force feedback stuurwiel voor het PlayStation2 platform. De Logitech Driving Force Pro heeft Logitech speciaal ontworpen voor gebruik met Gran Turismo 4, de nieuwste racetitel van Polyphony Digital die binnenkort op de PlayStation 2 verschijnt. Het stuur zal tegelijkertijd met de release van Gran Turismo 4 in de winkel liggen. De Logitech Driving Force Pro is volgens Logitech ’s werelds eerste force feedback stuurwiel dat een volledige dynamische draairadius van een stuur in een (straat)raceauto helemaal nabootst. Tot voor kort was de maximale draairadius bij bestaande racesturen 300 graden of minder.

De Logitech Driving Force Pro is uitgerust met het "rack and pinion steering" systeem en is in ondersteunende games 900 graden roteerbaar (2,5 draai, lock-to-lock). Voor compatibility met oudere games is het Logitech Driving Force Pro stuur uitgerust met een automatische legacy modus met de traditionele 200 graden rotatie. Hierdoor kunnen gamers hun favoriete force feedback games blijven spelen zoals ze gewend zijn en de optimale race-ervaring beleven met nieuwe titels. Het solide 10 inch stuurwiel is uitgevoerd in zwart rubber met speciale leather look. Op het aluminum middendeel van het stuurwiel staat prominent het Gran Turismo "GT" logo. De Logitech Driving Force Pro is uitgerust met een schakelpook aan de rechterkant. Het ontwerp is geïnspireerd door gelijksoortige versnellingspoken in Italiaanse sportwagens.

Voor Formule 1 race-fans is het stuurwiel tevens voorzien van paddles achter het stuurwiel. Daarnaast zijn er acht knoppen centraal bevestigd op het stuur; ook een analoog D-pad ontbreekt daarbij niet. Een tweevoudig klemsysteem bevestigt het stuur op de meest uiteenlopende oppervlakken. De pedalenset bestaat uit pedalen met verbeterde (veer)kracht en stabiliteit. Daarnaast is de pedalenset ook voorzien van Logitech’s tapijt grip systeem. Om schuiven op harde oppervlakken te voorkomen, is er op de onderkant van de pedalenset ook antislipmateriaal aangebracht.Wat de Logitech Driving Force Pro moet kosten is nog niet bekend.