1 min

Tags in dit artikel

,

Microsoft gaat de distributie van patches verbeteren, zo heeft het bedrijf op zijn TechEd-conferentie meegedeeld. Het aantal manieren waarop de softwarepleisters worden verspreid, moet voor het eind van dit jaar zijn teruggebracht van acht naar twee. Het ene systeem voor ‘patchmanagement’ zal gericht zijn op de besturingssystemen van Microsoft, het andere op de applicaties. Uiteindelijk zullen ook die twee middelen opgaan in één systeem.

De vereenvoudiging is nodig omdat veel systeembeheerders problemen hebben met de huidige manier waarop Microsoft ze helpt met het dichten van beveiligingslekken. Wel 95 procent van de geslaagde aanvallen op systemen van Microsoft vindt plaats nadat het bedrijf voor het betreffende lek al een patch heeft uitgebracht. De installatie van de patch blijft vaak achterwege vanwege de drukte van de beheerder, zorgen over incompatibiliteit en gebrekkige informatie.

Microsoft gaat er met de nieuwe distributiemechanismen voor zorgen dat het patchproces verder geautomatiseerd wordt en dat patches zich automatisch in het register nestelen, waardoor de kans groter is dat hun installatie probleemloos verloopt. De beloften zijn onderdeel van het ‘Trustworthy Computing’-initiatief van het bedrijf