2min

Tags in dit artikel

,

Vodafone gaat voor al haar antenne-installaties in Nederland gebruik maken van groene stroom. Groene energie wordt opgewekt uit biomassa en waterkracht en brengt geen extra kooldioxide in het milieu. Met dit milieuvriendelijke initiatief wil Vodafone een bijdrage leveren aan de vermindering van het broeikasteffect. De antenne-installaties verbruiken zo’n 25.000 Megawattuur per jaar. Dat is de helft van het totale energiegebruik van Vodafone in Nederland. Het verbruik van de antennes is te vergelijken met het jaarlijks energieverbruik van een klein dorp met bijna 8000 huishoudens. Door over te schakelen op groene energie reduceert Vodafone de CO2-uitstoot met de helft, zo’n 13250 ton per jaar. Op basis van de ervaring die met deze grootschalige stroomleverantie wordt opgedaan, zal worden overwogen groene energie ook bij andere bedrijfsonderdelen toe te passen.

Het initiatief past in het programma van Vodafone op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo startte de onderneming onlangs met een actief programma om oude mobiele telefoons te recyclen en probeert ze haar antennes zo veel mogelijk te integreren in het landschap.De antenne-installaties verbruiken zo’n 25.000 Megawattuur per jaar. Dat is de helft van het totale energiegebruik van Vodafone in Nederland. Het verbruik van de antennes is te vergelijken met het jaarlijks energieverbruik van een klein dorp met bijna 8000 huishoudens. Door over te schakelen op groene energie reduceert Vodafone de CO2-uitstoot met de helft, zo’n 13250 ton per jaar. Op basis van de ervaring die met deze grootschalige stroomleverantie wordt opgedaan, zal worden overwogen groene energie ook bij andere bedrijfsonderdelen toe te passen.

Het initiatief past in het programma van Vodafone op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo startte de onderneming onlangs met een actief programma om oude mobiele telefoons te recyclen en probeert ze haar antennes zo veel mogelijk te integreren in het landschap.