1 min

Tags in dit artikel

, ,

Microsoft gaat middels MusicNet de concurrentie aan met Apple’s iTunes. MusicNet gaat 350.000 songs online te koop aanbieden via Microsofts Windows Media Player. MusicNet kan bogen op een netwerk van een slordige 100.000 regelmatige gebruikers.

Microsoft haalt met de overeenkomst met MusicNet een belangrijke slag thuis. MusicNet wordt momenteel namelijk gedistribueerd via voormalig aartsrivaal AOL. Voortaan echter zullen de gebruikers van MusicNet hun muziekkeuze downloaden met het Microsoftprogramma Windows Media Player. De overeenkomst verstevigt de positie van Microsoft op het vlak van zogenaamde streaming media.

Vorige maand kwamen AOL en Microsoft na een jarenlange concurrentiestrijd overeen om de strijdbijl te begraven en voortaan samen te werken, vooral op het vlak van streaming media. De overeenkomst met MusicNet vormt een eerste overwinning voor Microsoft. Ook de concurrentieslag met Apple is van strategisch belang. Apple biedt via iTunes circa 200.000 songs te koop aan. MusicNet heeft een aanbod van circa 350.000 songs.