1 min

Tags in dit artikel

, ,

Telecomconcern KPN verkoopt een deel van het belang dat het heeft in de Tsjechische branchegenoot Cesky. Het gaat om 6,5 procent van de aandelen. De opbrengst wordt binnen afzienbare tijd bekend, aldus KPN maandag. KPN houdt via de gezamenlijke onderneming Telsource nog een belang van 13,8 procent in Cesky. Telsource is een samenwerking met het Zwitserse telefoonbedrijf Swisscom waarvan 51 procent van KPN is.

KPN wil al een hele tijd af van Cesky. Ruim twee jaar geleden zette KPN de onderneming in de etalage. Verscheidene keren kwam het bericht dat er kopers waren, maar tot nu toe wist KPN de aandelen niet te slijten.

Het telecombedrijf wil niet zeggen aan wie het de aandelen verkoopt. " Dat brengen we binnenkort naar buiten", aldus de woordvoerder. "We willen de beste prijs, daarom kunnen we dat nu niet zeggen." Een analist schat het belang op een waarde van 243 miljoen euro. In deze berekening is het overige belang van 13,8 procent ruim een half miljard euro waard. KPN weet nog niet wat het met de opbrengst gaat doen. Het is volgens een woordvoerder allerminst zeker dat met het geld de schuldenlast van circa 11 miljard euro verder verminderd wordt. "Onze financiële situatie is beter dan twee jaar geleden. We bekijken nog wat we met de opbrengst gaan doen."