1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Het Amerikaanse bedrijfje Linare heeft een computer op de markt gebracht voorzien van een eigen Linux-versie. Het systeem maakt gebruik van een 1 GHz Via Technologies processor en is verkrijgbaar vanaf 199 dollar. Aan boord van het systeem zijn verder 128 MB geheugen, een 20 GB harde schijf, een KDE grafische interface en het OpenOffice softwarepakket. Een monitor ontbreekt.

Linare is niet het eerste bedrijf dat een goedkoop systeem met het gratis besturingssysteem Linux op de markt brengt. Echt van de grond kwamen deze initiatieven echter niet. De Chief Executive van het bedrijf, Soma Sundaram, is er echter van overtuigd dat zijn bedrijf betere resultaten haalt dan voorgangers die een systeem van rond de 200 dollar op de markt brachten.

Zo wijst Sundaram erop dat Linux de laatste tijd een steeds gebruiksvriendelijker uitsraling heeft gekregen. Ook benadrukt hij dat zijn bedrijf goede technische ondersteuning zal bieden. Om de kosten laag te houden zal het bedrijf de technische support vanuit het lage-lonen land India regelen. Bovendien zal het bedrijf zijn goedkope systeem ook in landen buiten de Verenigde Staten op de markt brengen, zoals in India.