1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Computerfabrikant Tulip werkt aan de terugkeer van de Commodore, de nestor onder de eerste pc’s. Tulip Computers wil de pc wereldwijd opnieuw op de markt brengen. Daartoe heeft het bedrijf vrijdag een overeenkomst getekend met Ironstone Partners. Dit bedrijf zal de nieuwe reeks computers produceren voor Tulip, dat eigenaar is van het merk Commodore. Volgens Tulip gebruiken wereldwijd zes miljoen mensen de Commodore nog steeds.

De computer zal niet in zijn oude vorm opnieuw verschijnen. Ironstone zal voor Tulip software produceren waarmee bestaande computers kunnen worden ingericht als een Commodore. Tulip is eigenaar van het merk Commodore en verdient aan het gebruik van de merknaam.

De computerfabrikant heeft vertrouwen in een opleving van Commodore-producten "omdat het nog steeds een van de bekendste merknamen in de branche is", aldus een Tulip-woordvoerder. Liefhebbers van de computer kunnen straks ook weer oude Commodore-spelletjes kopen. Ironstone zet ook een website op voor liefhebbers van de Commodore. De circa driehonderd commerciële websites die de merknaam ook gebruiken, gaat Tulip aanpakken.