2min

Tags in dit artikel

, ,

Lycos heeft slimsearch gelanceerd welke perfect past in het onlangs vernieuwde design. Lycos Slimsearch stelt bezoekers in staat om sneller en efficiënt te zoeken. De gebruiksvriendelijke homepage van deze nieuwe dienst is te vinden op: www.slimsearch.nl. Een grote en simpele zoekbox stelt bezoekers in staat om complexe zoekopdrachten op te geven. Er kan gezocht worden in de Nederlandse of wereldwijde index. Daarnaast is het mogelijk om op afbeeldingen te zoeken. De vertrouwde zoekmachine van Lycos is nog steeds beschikbaar vanaf de Lycos homepage.

Zoeken zonder fratsen
Op de nieuwe slimsearch pagina zijn geen toeters of bellen aanwezig, zodat alle zoekresultaten snel gepresenteerd kunnen worden. De site is simpel, betrouwbaar en stijlvol. Bovenal wordt door het ontbreken van alle soorten banners een snel zoekresultaat gegarandeerd. Door op de link "snel zoeken" te klikken, die vindbaar is achter elk zoekresultaat, is het mogelijk om snel en eenvoudig door de gepresenteerde zoekresultaten te bladeren naar andere zoekresultaten. De pagina’s in het hoofdvenster worden vervolgens geladen zonder terug te hoeven gaan naar de zoekresultatenpagina.

Persoonlijke instellingen
Een ander voordeel van de nieuwe slimsearch is dat iedereen zijn eigen voorkeuren kan instellen. Via de "persoonlijke instellingen" knop kan men de zoekpagina personaliseren. Op deze pagina kan de gebruiker verschillende layouts en basis instellingen kiezen zoals bijvoorbeeld afbeeldingen zoeken en het markeren van zoekopdrachten. Verder maakt Slimsearch het mogelijk om de laatste 5 zoekopdrachten te bewaren, zodat het plaatsen van volgende zoekopdrachten sneller gaat.

Lycos beste zoekmachine
In Duitsland heeft Internet Magazin Lycos samen met Google tot beste zoekmachine uitgeroepen. Testers waren vooral tevreden over de zeer veel verschillende zoekmogelijkheden die Lycos biedt en de snelheid van de nieuwe slimsearch.