1 min

Tags in dit artikel

,

Creative kondigt twee nieuwe 2.1-luidsprekersystemen aan. De I-Trigue L3450 en de I-Trigue L3500 hebben een opvallend ontwerp en zijn voorzien van de laatste ontwikkelingen op technisch gebied. De meest opmerkelijke technische vernieuwing van deze twee nieuwe systemen is het gebruik van aan de zijkant gemonteerde ‘Lateral Firing Transducers’ in de satellietluidsprekers. Deze akoestische projectoren zijn ontworpen om de kloof tussen de hoge en de middenfrequenties te overbruggen.

Daarnaast voegen ze diepte en evenwicht toe aan het algemene ‘klankbeeld’. Hierdoor krijgen luisteraars een meer realistische audio-weergave. Creative heeft ook bi-amplificatie geïmplementeerd. Deze hifi-techniek verzekert betere prestaties in specifieke frequentiebereiken en zorgt voor een accuratere geluidsweergave. Hierbij is elke luidspreker uitgerust met twee vooruit projecterende titanium microdrivers.

Beide systemen hebben een veelzijdige afstandsbediening die behalve knoppen voor volume, voeding en bassen, ook een aux line-in en een aansluiting voor een hoofdtelefoon heeft. Daarnaast is hij uitgerust met de nieuwe M-PORT-connector van Creative. In combinatie met compatibele digitale audiospelers zoals de nieuwe Creative MuVo NX maakt deze rechtstreekse verbinding onmiddellijke audioweergave mogelijk, zonder tussenkomst van een pc. De adviesprijs van de I-Trigue L3450 en de I-Trigue L3500 bedraagt 149 euro.