2min

Tags in dit artikel

, ,

Toshiba Benelux introduceert de volgende generatie Tablet PC, de Portégé M200. De nieuwe Tablet PC biedt een reeks nieuwe mogelijkheden, verbeterde productiviteitstools en een dockingstation met een bijzonder ontwerp. De Portégé M200 bouwt voort op zijn voorganger, de Portégé 3500 Tablet PC, met draadloze connectiviteit (geïntegreerde Wireless LAN 802.11b en Bluetooth), Intel Centrino mobiele technologie en automatische aanpassing van de oriëntatie van het scherm. De Portégé M200 heeft een 1, 6 GHz Intel Pentium M processor, 256 MB RAM (uitbreidbaar tot 2 GB) en een 60 GB harde schijf (5400 rpm).

Net zoals zijn voorganger werkt de Portégé M200 als een gewone notebook, maar het innovatieve scherm kan je roteren en terugklappen, zodat het ook door eventuele omstaanders goed bekeken kan worden. Dankzij een roterend scharnier kan je de notebook direct in een Tablet PC veranderen. De Portégé M200 biedt verder een keuze aan invoermethoden: via het toetsenbord, schrijven met een digitale pen en spraakopname. Het Tablet Multi Dock dockingstation maakt het mogelijk om de Tablet PC in een comfortabele, natuurlijke positie te gebruiken en ook om op het scherm te schrijven terwijl de Tablet PC op het bureau ligt. Het Tablet Multi Dock heeft een geïntegreerde SlimSelectBay die een additionele harde schijf of optische schijfeenheid ondersteunt om de opslagcapaciteit uit te breiden en/of om back-ups te maken van belangrijke informatie. De Toshiba Portégé M200 beschikt over een NVIDIA GeForce FX Go5200 grafische controller met 32 MB DDR-geheugen. Naast het 12,1 inch SXGA+ scherm met hoge resolutie beschikt de Portégé M200 over een zogeheten ‘Handtekening Logon’ die het mogelijk maakt om enkel met de eigen handtekening toegang te verkrijgen tot het systeem.

De Portégé M200 is gebundeld met Microsoft Office OneNote 2003, een applicatie waarmee je taken zoals gegevensbeheer, spreadsheetbewerkingen en presentaties effectiever kan afhandelen. Andere verbeteringen van de Portégé M200 zijn onder meer ‘pen-enabled’ programmeerbare knoppen waarmee je met de Tablet PC-pen eenvoudig een applicatie kan opstarten. Verder kun je met één ‘knop-klik’ pictogrammen, werkbalken en fonts vergroten. De Toshiba Portégé M200 kost 2.781,79 euro. Het Tablet Multi Dock dockingstation is een optie.