1 min

Tags in dit artikel

,

De hacker, Jerome Heckenkamp, heeft toegegeven dat hij de veilingsite Ebay heeft gehackt. En niet alleen Ebay stond op de lijst van Heckenkamp. Ook Lycos, Juniper, Qualcomm, Exodus Communications en Cygnus Solutions waren slachtoffer van de 24-jarige hacker.

Heckenkamp voerde zijn hacks uit toen hij in Wisconsin studeerde. De totaal schade die hij heeft aangericht is 70.000 dollar. Dit is de eerste keer dat hij openlijk toegeeft dat hij verantwoordelijk is voor het hacken. Bij eerdere beschuldigingen hield hij dit stil en ontkende hij alles. Hij maakte er zelfs wel eens van, dat hij zelf gehackt was door andere hackers, en dat die hackers via zijn pc de eerder genoemde bedrijven hadden gehackt.

De hacker heeft trouwens al een keer vast gezeten. In 2002 zat hij acht maanden in de bak. Hij stond toen al niet bekend als een makkelijke verdachte. Hij deed vaak moeilijk tegen de rechters. Nu Heckenkamp toegegeven heeft schuldig te zijn aan het hacken van onder andere Ebay, is er geen weg terug voor hem. Op 10 mei zal de rechter uitspraak doen.