2min

Tags in dit artikel

, , ,

Trust introduceert drie snelle nieuwe batterijladers voor het herladen van oplaadbare Ni-MH of Ni-Cd batterijen via het lichtnet of via de accu van de auto. De batterijladers worden geleverd met oplaadbare batterijen met een zeer hoge capaciteit die met name geschikt zijn voor bijvoorbeeld digitale camera’s, die door het gebruik van de flits en het LCD-scherm een hoog stroomverbruik hebben.

Voor mensen die vaak onderweg zijn en toch altijd over opgeladen batterijen willen beschikken, biedt Trust een oplader voorzien van een speciale 12V kabel voor aansluiting op de autoaansteker: de Trust 440PQ Portable Quick Battery Charger. Dit product, dat ook via een adapter op het lichtnet kan worden aangesloten, laadt twee of vier AA of AAA-batterijen op in een tot drie uur.

De Trust 430BQ Quick Battery Charger beschikt over een handige aparte kabel waarmee de gebruiker de lader ook op moeilijk bereikbare stopcontacten kan aansluiten. Dankzij deze kabel kan de batterijlader op elke gewenste plaats gezet worden, zoals bijvoorbeeld op een kast of op het bureau. Met deze lader kunnen één, twee, drie óf vier AA of AAA batterijen in twee tot vier uur opgeladen worden.

De zeer compacte Trust 410BQ Quick Battery Charger is voorzien van een ontladingsknop om het capaciteitverlies van de Ni-Cd batterijen te voorkomen. Dit model, dat uitermate geschikt is voor Ni-Cd batterijen maar ook voor Ni-MH batterijen, laadt twee AA of AAA batterijen op in twee tot vier uur en beschikt over kabel met adapter. Door de compacte afmetingen, is deze oplader gemakkelijk mee te nemen of op te bergen.

De indicatoren op de drie batterijladers geven de status van het opladen per batterij aan. Alle laders beschikken over een ingebouwde microprocessor die de batterijen tegen overladen, kortsluiting en oververhitting beschermt. De Trust 430BQ Quick Battery Charger en de Trust 410BQ Quick Battery Charger worden beide met vier oplaadbare AA Ni-MH 2100 mAh batterijen geleverd, die voorzien zijn van een kleurcode om volle en lege batterijen niet te verwisselen. Ook de vier AA Ni-MH 2000 mAh batterijen bij de 440PQ Portable Quick Battery Charger hebben deze kleurcode.

Winkeladviesprijs, inclusief BTW
Trust 440PQ Portable Quick Battery Charger – € 34,95
Trust 430BQ Quick Battery Charger – € 34,95
Trust 410BQ Quick Battery Charger – € 24,95