1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Sony wou het nog verbergen, maar moet door een lek toch bekennen. In maart verschijnen de DVD-schrijvers die de Double Layer-standaard aankunnen. Er kan dan 8,5 Gb kwijt op 1 DVD-schijf. De nieuwe schrijvers geven geen problemen met de oude DVD-standaard.

Met de schrijver is sony opnieuw de pionier in de wereld van beschrijfbare DVD’s. Al eerder hadden zij de DRU500 geïntroduceerd die min- en plus-formaten aankon. De DRU700 is 1 van de eerste DVD-schrijvers die DVD+R DL (Double Layer) aankan. Hij heeft ook ondersteuning voor DVD+VR (Video Recording).

De DVD+R DL is gebasseerd op de DVD+R, alleen dan met een extra laag waar data op kan. Er zijn dus 2 lagen met data boven elkaar en daardoor wordt de opslagruimte verdubbeld. "De bovenste laag is semi-transparant, zodat de laser ook kan focussen op de onderste laag", legt Sony uit. De klant kan dus kiezen tussen veel data opslaan of een video van hoogwaardige kwaliteit. De nieuwe standaard heeft wel speciale DVD’s nodig.

De DRU700 komt in 2 uitvoeringen, intern en extern, en schrijft DVD+R DL op 2,4x snelheid, DVD+ en –R op 8x en DVD+ en –RW op 4x. Over de prijs is Sony nog in bespreking.

We bedanken zot voor het insturen van dit bericht!