1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Wie veel spullen verkoopt via eBay, kan dat binnenkort via een speciale knop in Office en Frontpage 2003 doen. Microsoft en eBay hebben daar al de benodigde ‘bouwstenen’ voor ontwikkeld. Zo kunnen ontwikkelaars in hun applicatie de link leggen tussen kantoorsoftware en eBay.

Deze applicaties zijn nog niet ontwikkeld, maar volgens Microsoft is het een kwestie van tijd en dan kunnen virtuele handelaren hun veilingen via Excel beheren. Een andere mogelijkheid is het analyseren van verkopen en er kunnen meerdere items tegelijk aangeboden worden. Ook is het mogelijk om op een met Frontpage ontwikkelde site, bepaalde informatie over een eBay-veiling te zetten.

De ‘bouwstenen’ maken gebruik van XML-mogelijkheden die in de nieuwe versie van Excel en Frontpage zitten en er wordt ook gebruik gemaakt van door eBay ontwikkelde webservices.

In het ontwikkelpakket zit onder andere een blauwdruk voor een simpele vorm van voorraadbeheer en het tonen van alle veilingen. Zo kunnen handelaren in 1 oogopslag zien welke goederen zij nog verkopen en welke nog leverbaar zijn.

Voor de gewone internetter zal dit weinig voordeel opleveren volgens Microsoft. "Dit is niet iets dat de doorsnee gebruiker zal gaan gebruiken", aldus Office-topman Gytis Barzdukas.

De ‘bouwstenen’ kunnen vanaf maandag gedownload worden op de ontwikkelsite van eBay. Daarvoor is wel een lidmaatschap van het Developers Program vereist.