1 min

Tags in dit artikel

, , ,

2 op de 3 Nederlandse internetters gebruikt Google als zoekmachine. Nu is de groei van de zoekmachine op zijn hoogte punt.

Dit bleek uit het halfjaarlijkse Search Engine Monitor van de bureaus Checkit enR&M Interactive. Er waren ruim duizend mensen ondervraagd over hun zoekgedrag.

Google heeft in Nederland een marktaandeel van 68 procent. De groei lijkt te zijn gestopt, concluderen de onderzoekers. 51 procent van de internetters maakte vorig jaar gebruik van Google. In september was dat 65 procent.

Het marktaandeel van Ilse is aanzienlijk minder. Vorig jaar werd deze zoekmachine gebruikt door 14 procent van de internetters. In september was dat 19 procent, maar dat is nu al weer teruggezakt naar 17 procent.

Ilse is na Google de meest gebruikte zoekmachine in Nederland. Op een afstand volgen MSN (4 procent), Altavista (2 procent) en Lycos (1 procent). Google en Ilse hebben ook de grootste naamsbekendheid. De namen van deze zoekmachines waren bij 96 tot 97 procent van de ondervraagden bekend.