1 min

Tags in dit artikel

, ,

25% van de Nederlande 65-plussers is wekelijks op internet te vinden. De digitale doorbraak van de bejaarde is hiermee een feit.

Deze conclusie heeft marktonderzoeker Trendbox getrokken uit zijn Internetmonitor, een onderzoek dat sinds 1995 uitgevoerd wordt. Vorig jaar was 13 procent minimum 1 keer per week op het internet. Dat is nu opgelopen tot 25 procent.

"Hoewel een grote groep ouderen (nog) niet op internet te vinden is, kan begin 2004 gesteld worden dat de digitale doorbraak van de oudere Nederlander een feit is", zo concludeert het onderzoeksbureau. Jongeren zijn bijna allemaal online. 91 procent van de 16- tot 25-jarige zijn minstens 1 keer per week op het Internet.

Ook maakte Trendbox bekend dat het aantal vrouwen dat minimaal wekelijks online is, gelijk is aan het aantal mannen. 5 jaar geleden was dat nog voor tweederde man en eenderde vrouw.

Nederland heeft na Zweden het hoogste internetgebruik ter wereld. Maar deze verschillen zijn uiterst klein. 76 procent van de Zweden surft minimaal 1 keer per maand. Bij de Nederlanders is dat 74 procent.

De laatste conclusie die Trendbox trekt, is dat de helft van alle Nederlandse internetters beschikking over ADSL of Kabel heeft. Trendbox ondersteunt daarbij de conclusie dat Kabel populairder is dan ADSL. Van de internetters heeft 23 procent ADSL en 27 procent Kabel. Maar volgens de onderzoekers is ADSL bezig met een inhaalslag.