1 min

Tags in dit artikel

, ,

Na een aantal jaar online te zijn breidt Salon.com uit. Het Amerikaanse online opiniemagazine opent een kantoor in Washington DC om de verkiezingen te volgen. Voormalig adviseur van ex-president Bill Clinton, Sidney Blumenthal, zal de redactie onder zijn hoede nemen in Washington DC. Eerder schreef Blumenthal voor The Washington Post en The New Yorker.

Salon.com wil door een nieuw bureau te openen laten zien nog steeds springlevend te zijn. Al jaren bevindt Salon.com zich op de rand van de afgrond.

Sinds de oprichting leidt het tijdschrift al verlies. Voor de investeerders was dit geen probleem in de beginjaren, maar na een tijd ontkwam Salon.com niet aan de bezuinigingen.

Er dwaalden verhalen rond dat Salon.com op rand van faillissement zou staan, maar zich eruit heeft weten te vechten. De oprichter van het tijdschrift ‘Rolling Stone’ en een lid van de raad van bestuur van Adobe staken ook nog eens 800.000 dollar in het bedrijf.

Volgens eigen zeggen heeft Salon.com meer dan drie miljoen lezers. 74.000 hebben een betaald abonnement. Het aantal abonnementen nam in 2003 nog toe met 56 procent.