1 min

Tags in dit artikel

, ,

MSN Messenger gebruikers hebben het over het algemeen maar over zeven onderwerpen. Bij de mannen zijn nieuws en sport het populairst.

MSN had een onderzoek gedaan naar het zogeheten ‘MSN Messenger’s Anatomy of modern Conversation’. Dit onderzoek duurde 2 weken onder 10 verschillende sociale groepen in Engeland, aldus de internetuitgave Webuser.

De gesprekken tussen de chatters kunnen worden ingedeeld in 7 categorieën: sport en nieuws (bij MSN ‘cultuur’ genoemd), eten, sociale bezigheden (uitgaan, vakanties), solidariteit (verveling, stress, weer), geld en ambities, relaties en algemene praat zoals moppentappen. Seks komt niet expliciet voor en dat is best opvallend.

Mannen hebben het vaak over sport en nieuws. Gevolgd door geld en ambitie, sociale bezigheden en algemene praat. Vrouwen daarintegen hebben het maar over 1 of 2 van de 7 onderwerpen per keer.

Wanneer de chatters het over welke onderwerpen hebben, is ook uitgezocht. Op een saaie maandag wordt er vooral gesproken over onderwerpen uit de categorie geld, ambitie en solidariteit. Op vrijdag zijn uitgaan, relaties en algemene praat het populairst.