2min

Tags in dit artikel

TechSmith introduceerd Morae voor geïntegreerd en geheel digitaal opnemen en analyseren van gebruiker- computer interactie

De eerste commercieële oplossing van de nieuwe RRT (Rich-Recording-Technology, patent is aangevraagd) opent deuren voor bruikbaarheidstests van nieuwe desktopsoftware, websites en e-business toepassingen.

TechSmithCorp., ’s werelds bekendste leverancier van programma’s voor het opnemen van o.a. screenshots introduceerd nu Morae, de eerste geheel digitale oplossing die gebruikers- en systeemdata opneemt en synchroniseerd voor de analyse van gebruiker-computer interactie. Morae wordt getoond tijdens de Nielsen Norman Usibility week (24-26 maart) in London en van 29 maart tot 2 april in het Radisson SAS Scandinavia Hotel in Kopenhagen.

Aangedreven door TechSmith’s Rich-Recording Technology (RRT, patent is aangevraagd), synchroniseerd Morae lopende activiteiten, zoals spraak en gezichtsexpressies met gedetailleerde applicaties en systeemdata om professioneele gebruikers te voorzien met een unieke kijk op het gebruik van desktop software, websites en e-business applicaties. Dit maakt van Morae de enigste oplossing die de gehele gebruikerservaring omvat door het opslaan en synchroniseren van zowel de gebruiker, de applicatie en het gegeven. Alle data worden automatisch geïndexeerd en opgeslagen en is makkelijk terug te vinden.

"Morae kan het ons veel makkelijker maken om gebruikerservaringen te onderzoeken, of dat nou hier is in New York City in onze state-of-the-art faciliteit of onderweg in ons reislab." zegt Mark Safire, directeur van het User Experience Research at Sachs Insights."Ook kan de onderzoeker met Morae’s digitale benadering zijn gegevens op zijn PC bekijken zonder zijn toevlucht te moeten nemen tot een video-editor of hardwarematige oplossingen. Morea kan afhankelijk van de situatie op verschillende manieren zowel tijd als ook geld besparen. "

Morea bestaat uit 3 geïntegreerde software componenten

— Morae Recorder — registreerd computer activiteit, zoals toetsaanslagen en cursorbeweging, als ook video van een digitale camera of webcam.

— Morae Remote Viewer — maakt het mogelijk om alle activiteiten in real-time te bekijken en kritische momenten op te slaan en te markeren

— Morae Manager — maakt het mogelijk om testresutaten te analyseren en snel een video ervan te creëeren en te highlighten.

"Morae maakt het mogelijk om bruikbaarheidstests al in een vroeg stadium van productontwikkeling te integreren." zegt Shane Lovellette, Morae Marketing Manager van TechSmith. "De unieke mogelijkheden om de totale gebruikerservaring op te slaan en te synchroniseren, de ingebouwde analylitische tool set en een prijs die een fractie is van andere systemen maken het tot werkelijk verschillend van alle bruikbaarheidsoplossingen tot vandaag. En wij hebben nauw samen gewerkt met bruikbaarheidsexperts om ons te verzekeren van het feit dat Morae de flexibiliteit heeft om elke test- en analyse methodes te ondersteunen."

Systeembenodigdheden en beschikbaarheid.

Morae ondersteund Windows XP en Windows 2000.
Vervoer van Morea is gepland voor 2 april.
Een enkele licentie, met versie-upgrades, onderhouds updates en support heeft een voorgestelde verkoopprijs van US$1298.00.
De software kan gekocht worden door te bellen naar +1-517-381-2300.
Op de site van www.techsmith.com is aanvullende informatie te vinden.

We bedanken moussie voor het insturen van dit bericht!