1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Nvidia heeft bekend gemaakt dat motorola gebruik gaat maken van de Goforce 4000 als basis voor haar mobiele apparaten. Motorola is met name van plan om deze chipsets in haar nieuwe generatie G3 telefoons in te gaan bouwen.

Met de implementatie van het chipset bieden Motorola GSM’s en handhelds in de toekomst functies als streaming MP3 en video, alsmede hoogwaardige foto’s, downloadbare games/applicaties en 3d graphics en videotechnologieën. Deze diensten zullen voornamelijk via het in Nederland nog niet uitgebrachte G3 protecol beschikbaar zijn voor download.

De Nvidia Goforce 4000 ondersteund 3megapixel digitale camera’s met real-time capture, opslag en de mogelijkheid om meerdere digitale plaatjes tegelijk te bekijken. Daarnaast word 8x optical zoom en verwisselbare opslagmedia ondersteund. Daarnaast beschikt de chipset over de mogelijkheden om simultaan video te encoderen en te decoderen. Hiermee kan een videoconference gestart worden en kunnen er meerdere videofilters tegelijkertijd gebruikt worden. Gedurende deze acties gebruikt de chipset slechts een tiende van het vermogen in vergelijking met conventionele chipsets.

We bedanken mambo voor het schrijven van dit bericht.