1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Iemand is erin geslaagd om Linux op zijn iPod te zetten. Hierdoor zijn er heel veel nieuwe mogelijkheden voor de muziekspeler.

De muziekspeler van Apple is wereldwijd een enorm succes, maar er is ook flink wat kritiek op het ding. Deze kritiek komt voornamelijk uit de open-source hoek. Zij klagen erover dat ze niks met het apparaatje kunnen, omdat ze het niet naar hun eigen wensen kunnen aanpassen. De iPod is volgens hen namelijk niet alleen geschikt als muziekspeler, maar ook als PDA of draagbare fotocollectie.

Een van die critici, de Australiër Bernard Leach, is er nu in geslaagd al die bezwaren voor een groot deel weg te werken. Hij heeft vier maanden hard gewerkt aan een aangepaste Linux-versie voor zijn iPod. Dit zou het begin kunnen zijn van veel moois, aldus het Wired News.

De resultaten zijn nog niet erg concreet, maar collega-hackers beschouwen het werk van de Australiër als veelbelovend. De speciale 2.4.24-kernel ondersteunt alle iPod’s, behalve de mini-iPod.

De Australiër hoopt nu dat andere programmeurs ook hun bijdrage gaan leveren. Hiermee doelt hij op het optimaliseren van de Ogg Vorbis-speler.

De iPod Linux versie is hier te downloaden.

We bedanken sjelly voor het insturen van dit bericht!