2min

Tags in dit artikel

SpeedXS laat op dit moment miljoenen flyers afdrukken, om te adverteren voor hun goedkope ADSL-abonnementen. In de praktijk zijn ze wel duurder.

Om de adsl-abonnementen aan te bieden, zal SpeedXS de komende tijd druk gaan adverteren. Er zullen huis-aan-huis folders rondgebracht worden en op de radio zullen commercials worden uitgezonden.

"We pakken groots uit met 350.000 flyers die in de omgeving van Amsterdam zullen worden verspreid", zegt Jacques Ahlers, directeur van SpeedXS. "Uiteindelijk moeten er tussen drie en zes miljoen flyers worden verspreid, dat hangt af van het succes van de eerste flyeracties."

De consumenten worden in de flyer verleid met goedkope ADSL-abonnementen vanaf 6,95 euro per maand. Zo hoopt de directe Bbned-partner zijn klantenbestand uit te breiden. Ook gaat het bedrijf met enkele winkels samenwerken, om zo zijn diensten aan te kunnen bieden.

Het goedkoopste SpeedXS abbonnement is te krijgen voor 6,95 euro per maand. Je krijgt dan een verbinding van 256/256 Kbps. Voor een 512/256-abonnement betaal je 12,95 euro per maand. Voor nog geen 17 euro krijg je een 1024/512 Kbps verbinding en voor 39,95 krijg je een 2/1 Mbit-verbinding.

SpeedXS hanteert daarnaast nog een administratiebijdrage van 99 euro per klant per jaar. Daardoor worden de abonnementen in praktijk duurder dan andere. “De bijkomende kosten worden wel duidelijk in de flyer vermeld om misverstanden te voorkomen. Al met al zijn we nog altijd fors goedkoper dan de concurrentie."

Als de 1 Mbit-verbinding omgerekend wordt, kost het de gebruiker ongeveer 25 euro per maand. Hetzelfde abonnement kost bij Demon 39 euro per maand. "We verwachten echter geen nieuwe prijsoorlog."

"Daar zijn we simpelweg te klein voor. We hebben daarentegen grootse plannen." De ISP gaat samenwerken met enkele grote winkelketens in het land. "Op termijn hopen we zo’n tachtig SpeedXS-winkels in het land te hebben, waar klanten naar toe kunnen gaan als ze problemen hebben."

Volgens Ahlers is deze samenwerking met de shops cruciaal voor het succes van de actie. "Mensen die naar aanleiding van onze flyer een abonnement afsluiten, krijgen bij zo’n servicepunt bijvoorbeeld in totaal dertig euro korting op de router en aansluitkosten."