1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Als enige geheugenfabrikant in staat zijn om GDDR3 DRAM te produceren heeft zijn voordelen. Samsung komt op de proppen met high-end GDDR3-geheugen om aan de vraag van haar klanten ATi en Nvidia te kunnen voldoen.

De door Samsung geproduceerde 256MB GDDR3-geheugenchips voor videokaarten zullen een kloksnelheid hebben van 500MHz tot en met 800MHz wat resulteert in een bandbreedte van 1000Mb/s tot 1600Mb/s. Dit geheugen zal zorgen voor 256MB- en 512MB-videokaarten op heel hoge snelheden. Ook zal dit een uitweg bieden voor de even krachtige, maar energiezuinige notebooks.

Om snelheden boven 1GHz te kunnen bereiken heeft Samsung technologieën gecombineerd, die oorspronkelijk ontwikkeld waren voor DDR2 en GDDR2.

Dit high-end GDDR3-geheugen wordt gebruikt in de laatste nieuwe grafische kaart van Nvidia, de GeForce 6800 Ultra. Naar verwachting zal het ook op de binnenkort te verschijnen ATi Radeon X800-serie geplaatst worden.

Momenteel zijn er naast Samsung nog geen andere geheugenfabrikanten die dit supersnel geheugen kunnen leveren. Om een mooie toekomst zeker te stellen heeft Samsung al gemeld dat het binnenkort GDDR3-geheugen op 2GHz uit de doeken zal doen.