1 min

Tags in dit artikel

, , ,

IBM is aan het werken aan een Office-versie die op ieder bedrijfssysteem moet gaan werken. Big Blue wil een alternatief gaan aanbieden voor Office van Microsoft.

In het Office-pakket zal een e-mailprogramma, een tekstverwerker, een spreadsheetprogramma en een databaseprogramma gaan zitten. Microsoft Office werkt nu alleen nog op Windows of op Mac, maar Office van IBM gaat ook op Linux, Unix en mobiele apparaten werken. De toegang wordt geregeld via een webserver en dat maakt de beschikbaarheid mogelijk.

IBM Office moet Microsoft Office op twee punten gaan verslaan, namelijk prijs en mobiliteit. Het is namelijk mogelijk om met IBM Office offline te werken, wat met de meeste andere online Office niet kan. De gebruiker moet online gaan om toegang tot de software te krijgen. Na het verkrijgen van de toegang, kan hij offline gaan en verder werken. Als de gebruiker zijn gegevens wil synchroniseren, moet de gebruiker weer online gaan.

IBM Office gaat per gebruiker ongeveer twee dollar kosten. Een heel goedkoop alternatief dus. Om toegang te krijgen tot de IBM Office is er ook server software nodig. En het is wel heel toevallig dat die bij het pakket WebSphere geleverd wordt.