1 min

Tags in dit artikel

Gisteren opende Zoeknieuws.nl haar deuren voor publiek. Zoeknieuws.nl is een zoekmachine die op basis van een bepaald onderwerp alle relevante nieuwsartikelen van een groot aantal nieuwsbronnen weergeeft. Zelfs de meest recente artikelen kunnen al worden opgevraagd.

Moest je vroeger nog langs een flink aantal sites om alles te weten te komen over een bepaald onderwerp, dan kan dat nu volstaan met één site: zoeknieuws.nl.

De zoekmachine indexeert van een groot aantal bronnen (van kranten tot aan nieuwswebsites, van radio tot televisie) nieuwsberichten en slaat de koppen op in een grote database. Deze database is doorzoekbaar door middel van zoekwoorden en de relevante artikelen inclusief bron en datum worden direct weergegeven.

De database beslaat een periode van één jaar (begin mei 2003) en heeft zo’n 180.000 koppen van artikelen paraat. Alle nieuwe artikelen worden direct opgeslagen en zijn direct opzoekbaar. Hierdoor zal de zoekmachine alleen nog maar meer artikelen gaan bevatten.

Het zoeken kan van het invullen van een simpel woord tot aan de geavanceerde functie waarbij bepaalde bronnen kunnen worden uitgesloten of dat bijvoorbeeld de oudste artikelen als eerste worden weergegeven. Eén klik op een resultaat is voldoende om direct te worden doorgelinkt naar het desbetreffende artikel op de site van de bron.