1 min

Tags in dit artikel

,

Als je dacht dat alles al was uitgevonden voor mobiele telefoons dan heb je het mis. Nokia heeft weer iets nieuws op haar Nokia 3220. Met de camera, fotobewerkingssoftware, bewegende berichten, een XHTML browser en bewegingssensoren waardoor je 2 spelletjes kan spelen door je telefoon te bewegen is het al een zeer mooie telefoon. Maar dat is niet alles, met de 3220 kan je ook SMS via de lucht.

De telefoon heeft 12 oranje LED lampjes. Hiermee kan je berichten sturen door te zwaaien. Natuurlijk heeft het beperkingen. Zo mag er niet te veel licht aanwezig zijn en moet degene waarvoor het "sms"je is niet te ver weg staan. Maar toch biedt het leuke opties, vooral voor de echte gadgeteers.

De 3220 zal in het derde kwartaal van dit jaar uitkomen. De frontjes, in oranje-blauw en rood-metallic zullen na een paar maanden volgen. Nokia zelf zegt dat de telefoon verkocht zal worden vanaf 250 euro. De 3220 zal in 2 versies verschijnen. Één meer gericht op de Aziatische en Europese markt (met GSM 900/1800/1900 tri-band). De ander is voor de Amerikanen met GSM 850/1800/1900 tri-band.

Voor meer informatie: de Nokia website