1 min

Tags in dit artikel

Beveiligingsexperts hebben voetbalfans gewaarschuwd voor geïnfecteerde emails die attachments bevatten die zich voordoen als Euro 2004 goodies. Anti-virusbedrijf McAfee zegt dat het tijdens het EK in Portugal een toename van virussen verwacht.

Volgens McAfee kunnen Excel bestanden die de eindresultaten voorspellen, MPEG bestanden die de mooiste doelpunten tonen, screensavers, spellen en geluidsfragmenten allemaal vermommingen zijn voor virussen. Daarom spoort het bedrijf internetgebruikers aan om zeer voorzichtig te zijn bij het openen en doorsturen van ongevraagde email die verantwoordelijk kan zijn voor een wereldwijde virusinfectie.

"Ondanks constante herinneringen aan de gevaren van het openen van ongevraagde attachments zullen gebruikers altijd de neiging krijgen om hun waakzaamheid te verkleinen als ze iets interessants in hun inbox zien binnenkomen," aldus Jack Clark, medewerker bij McAfee Security. "Virus schrijvers zullen erop bedacht zijn dat als het toernooi dichterbij komt ze door middel van sociale ontwerp technieken gebruikers sneller de geïnfecteerde attachments kunnen laten openen."